top of page

Latemse school

Sinds 1988 krijgt het atelier vele opdrachten voor het kunstlijsten-bedrijf Schleiper, waarvoor geregeld schilderijen van de kunstenaars uit de Latemse School werden gereinigd of behandeld.

Sint-Baafs Kathedraal

Ons atelier kreeg sinds 1984 geregeld opdrachten voor restauratie van kunstwerken in de kathedraal en het Bisdom te Gent; schilderijen van Lucas De Heere, Justus van Gent, de Bisschopsportretten, de blazoenen van de Gulden-vlies kapittels van 1445 en1559, e.a. Tientallen schilderijen en obiits en blazoenen werden ons toevertrouwd.

Latemse 4 X. De Cock (1).jpeg

 INDUSTRIEMUSEUM

Sinds 2003 kreeg het atelier verscheidene opdrachten tot restauratie van schilderijen uit het patrimonium van het museum, een uitdaging en prestigieus project was het redden van een groot schilderij dat werd gecreëerd voor de wereldtentoonstelling van 1913 te Gent. 

NT Gent

Het voorontwerp van het mosaiek in het gevelveld van het NT Gent is een schilderij op doek op ware grootte van de hand van C.Montald.  Het hing jarenlang in een groot klaslokaal in het KASK ( Academie te Gent) en was erg beschadigd. 

Hotel D’Haene-Steenhuyse

Het stadspaleis in de Gentse Veldstraat bevat tientallen schilderijen uit de 18° eeuw, van sopraporte tot grote decoratieve schilderijen in de prachtige salons over het paleis verspreid.

Rijker dan je denkt

Bij het TV programma ‘Rijker dan je denkt’ komen geregeld schilderijen aan bod. Het publiek laat z’n ‘schatten op zolder’ expertiseren door ervaren kunsthandelaars die een selectie maken tussen waardevol en minder kwalitatief.

bottom of page