top of page

Bart Verbeke

Na de hogere studies Kunstonderwijs aan het St.Lucasinsitituut te Gent, volgde Bart Verbeke de opleiding “Restauratie van Kunstwerken” aan de Academie te Gent, die doorging in de annex van het MSK te Gent als voltijdse postgraduaat-opleiding o.l.v. Prof. Jerome Seghers. In 1981 behaalde hij het diploma als restaurateur.
Datzelfde jaar startte Bart zijn zelfstandige loopbaan met een grote openbare opdracht en met de steun van Prof. Seghers, het betrof 25 schilderijen uit de St.Janskerk te Poperinge. Een opdracht die meer dan twee jaar in beslag nam en de start inluidde van een meer dan 35 jaar lange loopbaan die nog steeds verder gaat.
Opdrachten volgden mekaar op, de St.Baafskathedraal, het Stedelijk museum te Ieper, St. Michielskerk te Gent. Vooral kerken, musea en openbare monumenten. waren ons werkterrein.
Sinds meerdere jaren stelt B.V. zijn ervaring en knowhow ter beschikking van particuliere kunstbezitters, bedrijfs- en openbare collecties, verzekeringsmaatschappijen en gerenommeerde kunsthandelaars in ons land.

Atelier 4.jpg
Atelier, Bart en Elfride

Elfride Desmet

Na haar opleiding textielontwerp in het PTI te Kortrijk volgde Elfride Desmet een opleiding houtbewerking-meubelmaker te Gent, waarna zij zich specialiseerde in restauratie van meubelen en artefacten.
Haar opleiding en ambachtelijke knowhow kwam zeer van pas in het restauratieatelier van haar echtgenoot, bij aanvang vooral voor conservatie/restauratie van houten dragers.
Gaandeweg leerde zij in het atelier het vak als restaurateur van kunstwerken, onder begeleiding van haar echtgenoot en nam stilaan verantwoordelijke opdrachten op in het atelier.
Deze combinatie van techniek, ambacht, opleiding en kunstwetenschap is de grote sterkte van het team “Atelier Bart Verbeke”.

Atelier 4
Atelier 3
Atelier 5 samen
Atelier 6
atelier 2
atelier-19
atelier-in-Kathedraal-1
atelier-2-1
atelier-3-1
atelier-5
atelier-9
atelier-7
atelier-8
atelier-11
atelier-15
atelier-13
bottom of page